5.5 Kulturskolen

Elevplasser 162 165 170 166 146
Personale i hele stillinger 3,7 4,16 4,04 4,51 3,97
Tabell 5.8 Elevplasser og bemanning, Kulturskolen
Last ned tabelldata (Excel)

Kulturskolen har 3,97 årsverk med tilsammen 12 ansatte i deltidsstillinger. Kulturskolen har 146 elevplasser og 5 elever på venteliste. Skolen har oppdatert elevlister ved hjelp av administrasjonsverktøyet SpeedAdmin. Kulturskolen har også en egen hjemmeside med oppdatert informasjon om aktivitetstilbudet.

Kulturskolen i Rennesøy gir et godt og variert kulturtilbud til barn og unge. Elevene er fordelt på tilbud om gitar, messing, sang, barnekor, piano, keyboard, slagverk og visuell kunst.

Kommunen har som hovedregel at en elev bare kan benytte seg av to tilbud slik at det kan gis et undervisningstilbud til flest mulig. Avvik fra regelen kan forekomme om det er ledige plasser på aktivitetstilbudene når alle søkende har blitt tildelt plass.

Kulturskolen har i 2018 jobbet målrettet med å markedsføre sitt tilbud gjennom konserter på skolene og barnehage, danseforestilling, nyttårskonsert, filmkonsert, førjulskonsert i Utstein Kloster, åpen uke, oppdrag sammen med korps og kor, og oppdrag i forbindelse med ordførerens nyttårsmottakelse.